Magazin - Nasveti za dober poljub
Prijava

Nasveti za dober poljubnaslednji >< nazaj

Poljubljamo se v povprečju več kot 110.000 minut v življenju, zato je pomembno, da tudi tej temi namenimo nekaj pozornosti, saj lahko do poljuba lahko pride že na prvem zmenku.Poljubljanje je znak intimne povezave med dvema, sproščajo se hormoni sreče, ki vplivajo na naše počutje, hkrati pa s poljubljanjem razmigamo do 40 obraznih mišic in porabimo 12 kalorij v treh minutah.

Kdaj naj bi se zgodil prvi poljub? Na prvem, drugem ali tretjem zmenku? Za to ne obstaja nobeno pravilo. Podajamo vam nekaj nasvetov, ki vam bodo morda olajšali odločitev.

1. Pravi čas
Kdaj je pravi čas, je odvisno od vas. V veliki meri je odvisno od situacije, odnosa med dvema ter vaše osebnosti. Opazujte signale, ki vam jih sporoča druga oseba, in pustite, da vas vodijo vaši občutki.

2. Poljub na lice ali usta
Za prvi poljub se ravnajte po pravilu ''manj je več''. Namreč že nežen poljub na lice, roko ali usta je lahko nadvse čuten ter poveča napetost in vzbudi željo po več.

3. Ne hitite, če niste prepričani
Opazujete in zaznavate signale, ki vam jih sporoča druga oseba, pa si jih ne znate prav razložiti? Ne hitite in ne počnite ničesar na silo. Za odnos ni nič bolj uničujočega kot poljub, ki ni bil zaželen oz. dobrodošel. Pravi trenutek bo prišel.

4. Primeren čas za poljub
Marsikdo se sprašuje, kdaj je tisti pravi čas za prvi poljub – ob koncu zmenka ali med zmenkom. Da se izognete morebitni nerodni situaciji, poskusite ujeti trenutek med zmenkom – med romantičnim sprehodom ali po prihodu iz kina. Poljubi ob slovesu lahko dajejo napačen signal – nekdo si lahko tak poljub razlaga kot, da želi oseba nekaj več od poljuba, kar lahko privede do zadrege in potencialne prekinitve nastajajoče zveze.

5. Prvi poljub naj ne bo prekratek
Ni potrebno, da je prvi poljub dolg in erotičen, poln čutnosti in strasti, prav tako naj ne bo le neroden cmok. Vnesite v poljub pravo mero čutnosti, s katerim boste povedali, da vas oseba zanima in da si želite ponovnega srečanja.

6. Vzemite si čas
Prvi poljub je poseben trenutek v vsakem odnosu, ki si ga zapomnimo. Prav zaradi tega nekateri ''pripravam'' dajejo prevelik poudarek in preveč razmišljajo in načrtujejo.  Najlepši prvi poljub je spontan poljub, porojen iz pravega trenutka. Opazujte nezavedna sporočila druge osebe, zaupajte intuiciji in čutnosti izbranega trenutka.

Če boste poslušali svoje občutke in opazovali drugo osebo, ne boste zgrešili. Želimo vam prijetne prve poljube.

Hitri zmenki

Kaj so hitri zmenki Hitri zmenki so namenjeni spoznavanju in zabavi ob večernih sr Preberi več

Kako pristopiti do ženske in začeti pogovor

Za marsikaterega moškega je pristopiti do ženske in začeti pogovor ena izmed stvari, ki jim povzročajo največ ži Preberi več

Kdo plača na prvem zmenku?

Pri temi denar lahko do zadreg pride tudi med najboljšimi prijatelji, kaj šele na prvem zmenku z osebo, ki je pravzaprav ne poznate. Znajdete se Preberi več

Nasveti za dober poljub

Poljubljamo se v povprečju več kot 110.000 minut v življenju, zato je pomembno, da tudi tej temi namenimo nekaj pozornosti, saj lahko do poljuba Preberi več

Kaj vprašati na prvem zmenku

Je pred vami prvi zmenek z osebo, ki vam je zelo všeč? Pripravili smo nekaj predlogov, ki vam bodo pomagali začeti in ohranjati pogovor. Preberi več

Nasveti za nepozaben prvi zmenek

Nasveti za prvi zmenek, ki vam jih podajamo, veljajo za vse – za tiste, ki ste bili v dlje trajajoči zvezi, za tiste, ki že nekaj časa niste b Preberi več

Skrivnost dobrega prvega vtisa

Se sprašujete, kako naerediti dober prvi vtis?Tistih prvih nekaj trenutkov je izjemne Preberi več