Magazin - Prvi vtis je pogosto odločilen
Prijava

Prvi vtis je pogosto odločilennaslednji >< nazaj

Večino prvega vtisa pri srečanju v živo z drugimi si ustvarimo v prvih nekaj sekundah. S slabim pristopom lahko kaj hitro zapravimo svojo priložnost, druge priložnosti pa pogosto ne dobimo, zato je prvi vtis tako pomemben.

Pri spletnih zmenkih je ustvarjanje dobrega prvega vtisa še toliko bolj pomembno, saj so na začetku besede naša edina možnost. Zlahka se znajdemo v zagati, ko premišljujemo, kaj bi napisali, da bomo prejemnika sporočila resnično pritegnili in ga prepričali, da nam odgovori.

Univerzalnega recepta ni. Gotovo pa je najboljši nasvet, da smo iskreni, da smo to, kar smo, in da pokažemo iskren interes do te osebe. Pretirana resnost v takem sporočilu tudi ni dobra – s predlogi o poroki in otrocih bomo sogovornika zagotovo prestrašili in odvrnili od nadaljnjega spoznavanja.

5 nasvetov za dobro nagovorno sporočilo

Standardni teksti – ja ali ne?
Pošiljanje vnaprej pripravljenih suhoparnih sporočil 10 uporabnikom ali več ni primerno. Prejemnik sporočila bo hitro opazil, da sporočilo ni namenjeno njemu osebno, da je preveč splošno zapisano, in vaše možnosti bodo hitro splavale po vodi. Sporočilo naj bo izvirno, napisano za izključno eno osebo. Z osebnim sporočilom boste prejemniku sporočili, da se resnično zanimate zanj.  

Povejte, kaj vas je pritegnilo, zakaj mu/ji pišete
Sporočila se lotite, ko dobro preberete uporabnikov profil, saj vam bo njegov opis že podal nekatere zanimive iztočnice za dobro sporočilo, ki ga bo pritegnilo. Če ste prebrali, da imate z uporabnikom podobne interese, okus ali hobije, mu v sporočilu to zapišite. Super, našli ste skupno temo, o kateri se lahko pogovarjata.

Tikanje ali vikanje – odločitev je vaša
Pogosto se znajdemo v dilemi, ali ljudi tikati ali vikati, še posebej ko nekoga prvič spoznamo. Čeprav ni nevljudno, da osebo približno enake starosti tikamo, pa je kljub temu primerneje, da v samem sporočilu osebo najprej vprašamo, ali jo lahko tikamo.

Pokažite interes
Vprašanja so pri spoznavanju zmeraj dobrodošla, saj vzpostavimo in odpremo dialog. Izogibajte se vprašanjem, na katere je možen samo odgovor da/ne. Takšna vprašanja zaustavijo pogovor. Bodite pozorni, da potencialnega partnerja ne boste zasuli z vprašanji že v prvem sporočilu, saj bo imel občutek, da je na zaslišanju. Prav tako ne govorite preveč o sebi – vaš cilj je narediti sogovornika radovednega, ne pa ga dolgočasiti z monologom.

Več anonimnosti na začetku – koliko zaupati o sebi
Gre za osebo, ki je še ne poznate, zato je potrebna previdnost. Naša spletna stran vam ponuja varnost in anonimnost – nikar ju ne oddajte prehitro! Ne začnite sporočila s posredovanjem kontaktnih podatkov, telefonske številke ipd. To storite kasneje, ko čutite, da je med vama dovolj zaupanja.

Hitri zmenki

Kaj so hitri zmenki Hitri zmenki so namenjeni spoznavanju in zabavi ob večernih sr Preberi več

Kako pristopiti do ženske in začeti pogovor

Za marsikaterega moškega je pristopiti do ženske in začeti pogovor ena izmed stvari, ki jim povzročajo največ ži Preberi več

Kdo plača na prvem zmenku?

Pri temi denar lahko do zadreg pride tudi med najboljšimi prijatelji, kaj šele na prvem zmenku z osebo, ki je pravzaprav ne poznate. Znajdete se Preberi več

Nasveti za dober poljub

Poljubljamo se v povprečju več kot 110.000 minut v življenju, zato je pomembno, da tudi tej temi namenimo nekaj pozornosti, saj lahko do poljuba Preberi več

Kaj vprašati na prvem zmenku

Je pred vami prvi zmenek z osebo, ki vam je zelo všeč? Pripravili smo nekaj predlogov, ki vam bodo pomagali začeti in ohranjati pogovor. Preberi več

Nasveti za nepozaben prvi zmenek

Nasveti za prvi zmenek, ki vam jih podajamo, veljajo za vse – za tiste, ki ste bili v dlje trajajoči zvezi, za tiste, ki že nekaj časa niste b Preberi več

Skrivnost dobrega prvega vtisa

Se sprašujete, kako naerediti dober prvi vtis?Tistih prvih nekaj trenutkov je izjemne Preberi več